Anmälningen till Gulisäventyret är öppen 4–22.9.2019. Starten går från Glaspalatsskvären 27.9 kl. 14–17. Vid starten får de deltagande lagen ett infopaket med lagets nummer och den obligatoriska startkontrollen.

GULISÄVENTYRETS HJÄLPANDE TELEFON

044 936 1496

Om det uppstår problemsituationer under äventyret kan du alltid ringa numret.

Gulisäventyrets mobilapp

I Gulisäventyret används för tredje gången en mobilapp med all information deltagarna behöver på ett och samma ställe. I appen finns alla kontroller och kontrollbeskrivningar områdesvis, kartan, tidtabellen och reglerna.

Du kan bekanta dig med kontroller, karta och kontrollbeskrivningar genom att ladda ner appen i App Store eller Play Store under namnet ”Fuksiseikkailu”.

Tidtabell

14–17 Anmälning av lagen på Glaspalatsskvären (Mannerheimvägen 22).

14–17 Fotoväggen för tävlingen Bästa teamklädseln är öppen på Glaspalatsskvären.

16–20 Kontrollerna öppna runt om i staden.

20.30 Efterfest på The Circus (Salomonsgata 1–3), biljetterna ska köpas på förhand härifrån.

23.00 Belöning av vinnarna på The Circus.

Startområdet: Glaspalatsskvären

 1. Sök upp anmälningsstället som finns i HUS blåa tält. Du får ett kuvert med lagets namn och anvisningar för äventyrarna vid anmälningsdisken. Äventyrarens anvisningar innehåller lagets startkontroll och ert lag nummer.

  Det är viktigt att spara lagnumret under hela evenemanget för på basis av det får ni poäng för kontrollerna.

 2. Delta i Bästa teamklädsel-tävlingen genom att fota ditt lag vid fotoväggen på Glaspalatsskvären!

Kontroller

Under äventyret tar sig deltagarna runt till studentföreningarnas, universitetets och samarbetspartnernas kontroller i olika delar av Helsingfors. Kontrollerna är öppna kl. 16–20. I Gulisäventyrets mobilapp finns beskrivningar av kontrollerna, adresserna till dem och en karta över kontrollområdena.

Vid kontrollen uppger man sitt lagnummer för de kontrollansvariga. Kontrollarrangörerna poängsätter lagen elektroniskt, så lagen behöver inte anteckna sina poäng. Varje kontroll poängsätts på skalan 1–5. Bedömningen baserar sig på lagandan och prestationen som grupp.

Alla deltagare får Gulisäventyrets halarmärke. Halarmärkena delas ut under Gulisäventyret vid studentkårens (HYY) egna obligatoriska kontroller. HUS-kontroller: 1, 33 och 90.

Regler

 1. Laget kan inte dela på sig och utföra flera kontroller samtidigt.

 2. Laget måste klara av minst fem kontroller.

 3. Varje lag får en obligatorisk startkontroll, vilken det är får man veta vid starten på Glaspalatsskvären.

 4. Laget måste klara av åtminstone en av de trea HUS-kontrollerna. HUS-kontroller: 1, 33 och 90.

 5. Laget måste klara av kontroller i minst tre olika kontrollområden.

 6. För en del kontroller ges extrapoäng (se nedan). Extrapoäng ges bara en gång per område.

  Kontrollområden:

  Uusi ylioppilastalo

  Ylioppilasaukio & Kaivopiha

  Ruttopuisto (+1)

  Domus Gaudium (+3)

  Osakuntatalot (+1)

  Keskustakampus

  Kruununhaka

  Kaisaniemen puisto

  Siltavuorenpenger (+1)

  Sörnäinen (+2)

  Kumpula (+6)

Priser och vinnare

De tre lag som får flest poäng belönas med säsongskort till Unisport. Vi kontaktar vinnarlagens kaptener efter kl. 20. Håll alltså ett öga på telefonen! Vinnarna får sina priser på Gulisäventyrets efterfest på the Circus 27.9 kl. 23.00.

För att delta i tävlingen om bästa lagdressen ska laget låta fotografera sig vid fotoväggen på Glaspalatsskvären kl. 14–17. Bilderna publiceras på HUS Facebooksida och det lag som har fått flest gillanden före 28.9 kl. 15 vinner publikomröstningen.

Tänk ändå på att inte klä er på ett stötande sätt och inte till exempel använda etnicitet eller någon annans kultur som kostym.

Mer info om priserna finns här.

Undvik rusningar och följ hur äventyret utvecklas

I mobilappens nyhetsflik och checkpoints-sidan informerar vi om rusningar i realtid. Håll ett öga på nyheterna i appen för att undvika köer!

Cirka 3000 studenter deltar i evenemanget, vilket betyder att det kan bli rusning både vid anmälningen och kontrollerna. Det gäller alltså att komma till anmälningen i tid och ha tålamod.

Det lönar sig att speciellt hålla koll på rusningen vid de obligatoriska HUS-kontrollerna. Även om det skulle vara rusning vid Nya studenthuset kan det hända att det finns gott om plats på Domus Gaudium eller vid  HUS-kontrollen i Gumtäkt.

Tillgänglighet

I Gulisäventyrets mobilapp hittar du de kontroller som är tillgängliga för personer med funktionsnedsättning. Ta kontakt med undertecknad om ni behöver en tillgänglig startkontroll eller hjälp i frågor som gäller tillgängligheten.


Evenemangs principer

Alla deltagarna, samt frivilliga, arrangörer och kontrollarrangörer i Gulisäventyret måste följa HUS evenemang principer. Om du bevittnar eller upplever osakligt beteende har du rätt att ingripa eller anmäla händelsen till evenemangets säkerhetskontakpersoner eller Gulisäventyrets frivilliga.

Säkerhetspersoner för evenemanget är Jane Kärnä och Aleksanteri Gustafsson som nås på numret 044 936 1473.

HUS evenemang principer:

 • Bry dig om människorna omkring dig. Bry dig om hur de har det, hur de känner sig och hur dina ord och handlingar påverkar dem.

 • På HUS evenemang råder nolltolerans mot alla former av trakasserier, rasism, mobbning och diskriminering.

 • Respektera andras fysiska och psykiska integritet. Nej betyder nej. Trakassera ingen verbalt, med beröringar eller genom att stirra.

 • Om du bevittnar eller upplever osakligt beteende har du rätt att ingripa eller anmäla händelsen till evenemangets säkerhetskontakperson. Om du vill kan du också kontakta HUS trakasseriombud efter evenemanget.

 • Bidra med ditt agerande till en positiv atmosfär.

Filmning och fotografering

Evenemanget kommer att videofilmas och fotograferas. Meddela fotografen direkt om du inte vill synas på bild.

#Gulisäventyret2019 och FB-evenemangen

Den officiella hashtaggen är naturligtvis #gulisäventyret2019 #fuksiseikkailu2019! Kom ihåg också använda hashtag #hyyhelsinki. FB-evenemang för Gulisäventyret finns här och för efterfesten här.

Mera info: fuksiseikkailu (at) hyy.fi